Mina favoritrecept!

A

B

C

D

E



Efterrätt


Skiva jordgubbar. Slå mandelskorpor till småbitar. Vaniljglass. Varva allt i en skål och låt glassen smälta lite innan servering. MUMS!

F
Faster Violas kotletter
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg köttet i ugnssäker form.
Blanda 1-3 tsk sambal oelek, ½-1 dl soya, 1 burk creme fraiche, 2,5 dl grädde, salt och peppar. Häll över köttet. Ställ in i ugnen i ca 1,5 timmar.

MUMS!!

Fetaostfylld kyckling (eller lax)    

Mosa fetaost (1 förp) och skär soltorkade tomater (6-8 st) i mindre bitar. Blanda med turkisk yoghurt (mängd efter hur krämigt du vill ha, jag brukar ta 2 dl) och sambal oelek (2-3 tsk).

Salta och peppra kycklingen. Skär ett snitt i kycklingen och stoppa ner blandningen. Lägg i ungsäker form och kör i ugnen. Gradtal och tid beror på vilket kött du valt.

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Pastasallad 4 port

250g pasta
ca 14 marinerade, soltorkade tomater
1 orange paprika
100 g fetaost
2 krukor ruccolasallad/isbergsallad

Dressing:
1 msk balsamvinäger
3 msk olja
2 pressade vitlöksklyftor
salt och peppar

2-3 msk pinjekärnor, valnötter el, solrosfrön

Koka pastan och låt den rinna av i ett durkslag.
Skär tomaterna, sallad och ost i bitar. Blanda pasta, tomater, paprika och ost med dressingen. Rör ner salladen allra sist och strö över pinjekärnor.

Pizza från viktväktarna


1 dl vetemjöl
1 krm salt
½ tsk bakpulver
½ tsk olja
½ dl lättmjölk

Fyllning: 1 ½ msk tacosås
1 liten lök
1 ½ dl riven mager ost
Pizzakryddor
1 liten burk svamp
strimlad skinka
Blanda mjöl, salt och bakpulver. Rör i olja och mjölk och arbeta ihop till en deg. Kavla ut tunt på ett mjölat bakplåtspapper. Bred över tacosåsen. Lägg på skivad lök, svamp och skinka. Strö över kryddor och ost. Grädda i mitten av ugnen på 250 grader i ca 5 min.
Servera med sallad.

Ineses Morbergs potatissallad med fetaost 4 port
8–10 (ca 800 g) kokta potatisar
1 st rödlök
200 g suger snaps
200 g fetaost
salt och nymalen svartpeppar

Dressing
0.75 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk fransk senap
0.5 dl fint skuren gräslök
Gör så här
1. Skär potatisen i grova bitar. Skala och hacka rödlöken.
2. Blanda alltsammans i en skål.
3. Rör ihop ingredienserna till dressingen och häll den över potatissalladen.
4. Smula över fetaosten och rör om ordentligt. Smaka av med salt och peppar.

Q

R

S


T

U

V

X

Y

Z

Å

Ä

Ö

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar